Спорткар Ford Sierra RS500 Cosworth буде відроджений в Англії в сучасному стилі

26.08.2024   13:00    994

Ford Sierra RS500 Cosworth

Новий проєкт в Англії має на меті повернути до життя культовий Ford Sierra RS500 Cosworth. Класичний гарячий хетчбек буде переосмислено завдяки унікальній ініціативі restomod під керівництвом автомобільного онлайн-клубу.

Ford Sierra RS500 Cosworth
Ford Sierra RS500 Cosworth «Carbon Piranha»

Ford Sierra RS500 Cosworth, легендарна модель 1980-х років, збирається отримати сучасне оновлення в рамках проєкту restomod під назвою Vision148. Ця амбітна ініціатива очолюється не традиційною тюнінговою компанією чи виробником кузовів, а автомобільним онлайн-клубом, який пропонує своїм членам шанс виграти оновлений автомобіль через конкурс на основі підписки. Проєкт зосереджений навколо реставрації та модернізації оригінального автомобіля, причому на базі моделі під номером 148 з 500 RS500, які спочатку були випущені.

Останні новини:  Hyundai розпочала тестування нового Nexo в Європі

Ford Sierra RS500 Cosworth «Carbon Piranha»
Ford Sierra RS500 Cosworth «Carbon Piranha»

Рестомод, влучно названий «Carbon Piranha», буде широко використовувати вуглецеве волокно для зовнішніх панелей, щоб зберегти вагу автомобіля менше 1000 кілограмів. Дизайном займається Yasid Design, а Cosworth, оригінальний виробник двигунів, виступає технічним партнером проєкту. 2,0-літровий двигун з турбонаддувом піддасться повній реконструкції з використанням сучасних компонентів, що обіцяє значне збільшення потужності з початкових 227 кінських сил. Хоча конкретні деталі модернізації шасі та гальм залишаються в таємниці, очікується, що вони будуть значними, щоб впоратися зі збільшеною продуктивністю.

Останні новини:  В Україні з’явився новий електромобіль Volkswagen із запасом ходу 700 км
Ford Sierra RS500 Cosworth
Ford Sierra RS500 Cosworth 1986 року

Ford Sierra RS500 Cosworth був представлений у 1986 році як високопродуктивний варіант Sierra із заднім приводом і потужним двигуном з турбонаддувом. Його гоночний родовід і характерний аеродинамічний дизайн зробили його улюбленим серед автолюбителів. Майбутній проєкт restomod має на меті зберегти дух оригіналу, одночасно використовуючи сучасні технології та матеріали. Дата завершення Carbon Piranha поки не була розголошена.




Останні новини:  Представлено новий Geely Icon


avtosota.com