Як екологічно та безпечно позбутися від мурах на грядках

23.08.2024   16:28    324

Мурахи на дачній ділянці завжди були і будуть, але з ними постійно потрібно вести боротьбу. Вони закислюють ґрунт, тож багато городини перестає рости. Невелика колонія мурах не нанесе суттєвої шкоди, але проблема полягає в їх швидкому розповсюдженні. Вони захоплюють все нові і нові грядки.

Як боротися з мурахами

Якщо коротко та без прелюдій, то в магазині можна придбати відповідні засоби. Розсипаєте їх та мурахи йдуть шукати нові місця. Для екологічного та гуманного визволення ділянки можна скористатися народними способами.

Останні новини:  4 простих способи, як зберегти буряки взимку

Ефективність застосування запахів не завжди виправдана, будемо відверті. Наприклад, кажуть, що мурахи не люблять запах часнику. Питання наступне: а чого ж вони роблять мурашник в грядці з часником? Риторичне питання.

Зрештою, треба пробувати різні засоби. Серед запахів та рослин, які можуть допомогти, варто виділити наступні: кориця,  листя помідорів, полин, петрушка, дика м’ята. Також можна використовувати тютюновий попіл.

Досвідчені дачники рекомендують зробити настій з гноєм та полити ним мурашник. Серед доступних методів — посипати мурашник сіллю.

Останні новини:  5 варіантів застосування бадилля чорнобривців восени


glamour.kyiv.ua