Блінкен прибув до Ізраїлю для переговорів про припинення вогню в Газі

19.08.2024   10:41    318

 Державний секретар США Ентоні Блінкен у неділю прибув до Тель-Авіва в межах близькосхідного турне, спрямованого на посилення дипломатичного тиску з метою досягнення угоди про припинення вогню в Газі.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

В ході своєї поїздки до регіону Блінкен зустрінеться в понеділок, 19 серпня, з вищим керівництвом Ізраїлю, зокрема з прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньягу, повідомив високопоставлений чиновник Державного департаменту США.

Останні новини:  Ізраїль атакував сотню ракетних установок Хезболли

The Times of Israel зазначає, що зустріч Блінкена та Нетаньягу очікується завтра об 11 ранку. Також заплановані зустрічі з міністром оборони Йоавом Галантом, главою МЗС Ісраелем Кацом і президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом.

Як зазначається, після Ізраїлю Блінкен поїде до Єгипту.

Переговори щодо укладення угоди про перемир’я і повернення заручників, які утримуються в Газі, зараз перебувають в «переломній точці», заявив журналістам високопоставлений представник адміністрації Байдена по дорозі до Тель-Авіва. За його словами, Блінкен збирається підкреслити всім сторонам важливість виведення цієї угоди на фінішну пряму.

«Ми вважаємо, що це критичний момент», — сказав чиновник.

Останні новини:  США розгорнули на Філіппінах потужний ракетний комплекс для стримування Китаю

Країни-посередники — Катар, Сполучені Штати і Єгипет — за кілька місяців ведення переговорів досі не змогли досягти угоди, пише Reuters.

Ілюстративне фото: EPA


news-xl.net