Як правильно доглядати за трояндами в серпні, щоб навесні пишно розрослися

09.08.2024   10:12    128

Дуже важливим мікроелементом для троянд у серпні є калій – він сприятиме визріванню рослини і підготує кореневу систему квітки до зимівлі.

На даний момент троянди перебувають ще в другій хвилі цвітіння, тому за спекою рослина потребує рясного поливу. Якщо ж температура на вулиці помірна, полив потрібно обмежити до мінімального, щоб коріння не загнивали ночами. Щодо підживлення, якщо троянда ще стоїть у бутонах – вносимо якнайбільше фосфору.

Добре підійде плантафол у пропорціях 10/54/10. Якщо стоїть дуже висока температура, плантафол можна давати у варіанті 5/15/45, а також обов’язково вносимо калій – деревна зола добре підійде. Можна використовувати її у вигляді зольного розчину або у сухому вигляді – по склянці під кущ та зверху рясний полив. І обов’язково вивчаємо питання захисної обробки на зиму.

Останні новини:  Агрономи поділилися хитрістю, як опалі яблука перетворити на цінне добриво для грядок

Які роботи вже чекатимуть на дачників у розарії у вересні? Насамперед, необхідно прополоти грядку, видалити бур’яни, однорічні квіти та опале листя. Повністю очищаємо землю та обриваємо нижнє листя на висоті 20 сантиметрів від землі. Таким чином, ми готуємо троянду до підгортання.

Садівники розповіли, як доглядати за трояндами в серпні

Обов’язково потрібно прищипнути квітучі бутони. Якщо зростає нова поросль або з’явилися нові бутони, їх потрібно заломити без видалення – вони швидко визріють і висохнуть. Припиняємо поливати троянду та розпушувати землю. Так ми зможемо зберегти якнайбільше азоту в ґрунті, адже рослинам він не потрібен у зимовий час. Також обов’язково робимо останню підгодівлю в цьому сезоні.

Вносимо калій та фосфор для підвищення стійкості рослин, прискорення дозрівання деревини та стимуляції цвітіння на майбутній рік. Ще раз повторюся – азот не вносимо! Для підживлення можна використовувати суміш 10 грамів сульфату калію, 25 грамів суперфосфату та 3 грамів борної кислоти. Склад потрібно розвести на відро води і використовувати для поливу.

Останні новини:  Вирощувати ці 3 рослини – суцільне задоволення

Розчин також можна зробити з трьох літрів води, монофосфату калію та суперфосфату по 15 грамів – такою сумішшю можна обприскати троянди листом. Якщо зробити все правильно, рослина буде готова до зими, а молоді пагони зможуть одеревеніти.






noviydoctor.com