2 ложки монофосфату калію на відро – і врожай б’є рекорди

09.08.2024   13:12    65

В серпні морква ще продовжує нарощувати плід, збираючи соки, цукри, вітаміни та корисні мікроелементи. Тож не забуваємо про правильні підживлення.

Щоб овочі добре зберігалися всю зиму, були солодкими, великими та смачними, їх потрібно своєчасно підгодувати правильним добривом. Пам’ятайте, що морква дуже не любить азот – вона кривиться і покривається білими корінцями, після чого гниє і дуже погано зберігається.

Останні новини:  Коли викопувати буряк, щоб урожай пролежав до весни

З внесенням підживлень будьте дуже пильні та обережні. Щоб зробити правильне добриво, в ньому повинні бути фосфор, що впливає на якість харчування плода; калій, що підвищує вміст цукру в плодах і збільшує його розмір; та бор, який незамінний у будові нових клітин та нарощуванні маси моркви.

Для підживлення моркви у серпні можна використовувати кілька рецептів. На одне відро води потрібно взяти дві ложки монофосфату калію, розчинити та пролити грядку як звичайний полив моркви. Також можна змішати по одній ложці сульфату калію та суперфосфату.

Останні новини:  Перестаньте викидати бадилля від помідорів
Експерти розповіли про ефективне підживлення моркви в серпні

Попередньо необхідно розвести суперфосфат у гарячій воді, щоб він швидше розчинився. На відро води додаємо розчин суперфосфату та столову ложку сульфату калію, і поливаємо по одному відру на кожен квадратний метр посадок.

Рядки можна припорошити золою та зверху пролити грядку. Коли вона трохи підсохне, потрібно закласти деревну золу в ґрунт. Остання підгодівля – це бор. Розводимо порошок борної кислоти, близько 5 грамів на відро води, і поливаємо грядку по вологій землі. Щоб ефективність була вищою, зверху ще можна полити чистою водою.

Останні новини:  Які рослини не можна підгодовувати золою



noviydoctor.com