Путін боїться, що його ліквідують повітряною атакою, як лідерів ХАМАС, – експерти

07.08.2024   14:41    70

Російський диктатор Володимир Путін серйозно побоюється, що його ліквідують за допомогою повітряного удару. Про це в коментарі “Фокусу” заявив генерал-майор, колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун.

На думку аналітика, відповідна фобія з’явилася у Путіна після ліквідації низки іранських високопоставлених генералів і лідерів радикального руху ХАМАС. Особливо з урахуванням того, що українські БПЛА в теорії цілком можуть долетіти до місця виступу російського лідера.

Останні новини:  Німеччина передасть новий пакет військової допомоги Україні: що до нього увійшло

Однак Ягун підкреслює, що перед спецслужбами України стоять набагато цікавіші і важливіші завдання, ніж демонстративне знищення президента РФ перед його оточенням.

Експерт із питань безпеки, генерал-лейтенант Служби зовнішньої розвідки Василь Богдан зазначає, що авторитарний режим, вибудуваний у Росії Путіним, змушує суворо підходити до системи реагування на загрози.

З цим, зокрема, пов’язують перенесення з Криму до Петербурга церемонії святкування дня ВМФ. Регулярні прильоти ракет по тимчасово окупованому півострову, як вважає ексголова Служби зовнішньої розвідки України Валерій Кондратюк, не дає змоги забезпечити безпеку президента.

Останні новини:  В КНДР випробували балістичні ракети із 5 тонною бойовою частиною

Замахи на Путіна: що відомо

Як писав , нещодавно керівник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов заявив, що в Росії було кілька спроб убити Володимира Путіна. На думку глави ГУР, це свідчить про невдоволення частини російських еліт поточним станом речей.

Також ми розповідали, чому США ніколи не підуть на фізичне усунення або повалення Володимира Путіна, навіть якщо у них буде така технічна можливість. Експерт у сфері розвідки Дуглас Лондон зазначає, що таке вбивство не принесе США жодної явної користі, але може принести масу проблем, аж до війни з РФ.

Останні новини:  ЦАХАЛ ліквідував командира Хезболли, причетного до терактів 1983 року


uapress.kyiv.ua