Сусідка по секрету розповіла, для чого на городніх ділянках вирощувати конюшину – ефект фантастичний!

08.08.2024   15:31    32

Існує достатньо велика кількість рослин, які дуже добре працюють як сидерати. Проте сьогодні ми зупинимося виключно на такій рослині, як конюшина, яка просто на відмінно допомагає здійснити підживлення.

Експерти відзначають, що конюшина має дуже добру здатність впливати на розвиток різноманітних городніх культур. Однак особливо позитивно вона впливає на такі рослини, як перець, капуста, баклажани, цибуля.

Проте зверніть увагу, що саме для бобових конюшину як сидерат не рекомендують застосовувати. Через це висаджувати квасолю та горох на ті городні ділянки, де росла конюшина, радять лише через кілька років.

Останні новини:  Перестаньте викидати бадилля від помідорів

Крім того, виділяють ще один популярний спосіб використання даного сидерату, зокрема, в основному конюшину саджають між рядами з іншими культурами на городі.

Конюшина у якості сидерата має як плюси, так і мінуси. Зупинимося спочатку на її перевагах. Зокрема, коренева система цієї рослини достатньо активно взаємодіє з бульбовими бактеріями. У результаті цього процесу здійснюється переробка азоту.

Останні новини:  Які рослини не можна підгодовувати золою
Городники розповіли, як використовувати конюшину в якості сидерата

До того ж коріння конюшини здатне стрімко розростатися, через це земля не потребує розпушування. Цей сидерат чудово підходить для глинистого типу землі, оскільки він робить її повітропроникною.

Також цей сидерат допомагає регулювати температурний режим землі. Наприклад, під час спекотного періоду конюшина не допускає сильного нагріву.

Крім того, стебло конюшини є доволі якісним добривом, оскільки воно здатне забезпечити інші рослини на городі калієм та фосфором.

Останні новини:  Що зробити з яблуками перед сушінням, щоб у них не завелися жучки та черв’ячки

Проте перед висаджуванням цього сидерату варто врахувати мінуси. Один із них – це те, що рослина в основному росте тільки там, де сиро. Також конюшина має доволі повільний розвиток, ніж у інших поширених видів сидератів. До того ж найбільш ефективною рослина стає виключно під час багаторічного вирощування.



noviydoctor.com