ЄС закликав Ізраїль до припинення вогню в Газі

06.08.2024   20:41    45

ЄС закликав Ізраїль до припинення вогню в Газі

Фото: Samar Abu Elouf for The New York Times

Наслідки ударів по сектору Гази

Нанесення ударів по критично життєво важливій інфраструктурі є воєнним злочином, наголосили в Євросоюзі.

Європейський Союз закликає Ізраїль до припинення вогню в Секторі Гази та дотримання своїх зобов’язань за міжнародним правом. Про це заявив високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель, йдеться на сайті Євросоюзу.

«Ми настійно закликаємо ізраїльський уряд утриматися від дій, що погіршують умови життя цивільного населення в Газі, і дотримуватися своїх зобов’язань за міжнародним правом. Негайне припинення вогню терміново необхідне, щоб покласти край тяжкому становищу мирних жителів у Газі, включно з ізраїльськими заручниками», — заявив дипломат.

Останні новини:  Ізраїль розпочав повномасштабне вторгнення до Лівану

Боррель зазначив, що гуманітарна катастрофа в Газі створює небезпечні для життя умови для цивільного населення, яке продовжує страждати від голоду і повторюваного переміщення до переповнених наметових таборів уже десятий місяць поспіль.

Високий представник ЄС із закордонних справ також нагадав, що нанесення ударів по критично життєво важливій інфраструктурі є воєнним злочином.

Останні новини:  Rheinmetall розробляє легку штурмову машину CARACAL 4x4

«Порушення міжнародного гуманітарного права мають бути ретельно і незалежно розслідувані, а відповідальність забезпечена», — підкреслив Боррель.

korrespondent.net