WSJ: США закликали Іран пом’якшити “помсту” – Тегеран каже, що йому байдуже на наслідки

05.08.2024   13:00    60

Сполучені Штати Америки та інші країни закликали Іран пом’якшити реакцію на вбивство політичного лідера ХАМАС, однак Тегеран відкинув ці звернення.

Іранська влада сказала арабським дипломатам, що їм байдуже, якщо відповідь Ізраїлю спровокує війну, пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела. Так, Вашингтон просив уряди європейських та інших країн-партнерів передати Тегерану сигнал про відмову від ескалації.

Останні новини:  Rheinmetall розробляє легку штурмову машину CARACAL 4x4

Вони попередили, що серйозна атака викличе відповідну реакцію, тоді як вияв стриманості надасть новому президенту більше шансів поліпшити відносини із Заходом. Також у посланні йшлося про те, що Білий дім тисне і на Ізраїль в цьому питанні.

Вчора міністр закордонних справ Йорданії Айман Сафаді також відвідав Тегеран. Він повідомив, що країна й цього разу перехоплюватиме повітряні цілі, які летітимуть на Ізраїль через повітряний простор Йорданії.

В Ірані вже почали розслідувати смерть глави політбюро ХАМАС Ісмаїла Ханії. Слідство намагається ідентифікувати всіх, хто “проявив недбалість або свідомо співпрацював з Ізраїлем”. Джерела видання повідомляють, що деяких  співробітників служб вже допитали. Політики в Тегерані кажуть, що останній напад викрив провали в розвідці іранських служб безпеки.

Останні новини:  Нацбанк прокоментував інформацію про долар по 45 у наступному році


uapress.kyiv.ua