Одяг якого кольору потрібно носити в спеку, щоб не пітніти та почуватися комфортно

14.07.2024   09:40    36

Одяг якого кольору потрібно уникати у спеку. Якщо з чорним все зрозуміло, то інші кольори можуть здивувати

Колір одягу, який ми вибираємо, впливає на наше самопочуття у  спекотні літні дні.

Не лише наше тіло, шкіра, поглинаючи енергію світла, нагріваються, що приводить до пітливості і навіть до теплових ударів,  велике значення тут відіграє одяг, який ми носимо. Точніше, його колір може більшою чи меншою мірою поглинати сонячне тепло.

Як колір одягу впливає на підвищення температури у спеку

Наскільки той чи той колір відбиває чи поглинає сонячні промені, видно під телевізором.

Останні новини:  Названі головні помилки під час прогулянок з собакою восени

Білий та сірий колір відбивають сонячне тепло, чорний — поглинає, з цими кольорами все зрозуміло. А от жовтий та червоний кольори приємно здивує. Жовтий колір непогано захищає від спеки. Червоний колір, особливо, якщо він світлого відтінку також можна носити  влітку, коли спекотно.




А ось про зелений та синій кольори одягу всупереч очікуванням краще забути спекотними днями. І якщо з темно-зеленим кольором все зрозуміло (темний відтінок поглинає зазвичай світло), то як показують дослідження, неочікувано виявилося, що буде дуже спекотно у світло-зеленому вбранні.

Останні новини:  Чим категорично не можна мити чавунні вироби

Також небажано носити у спеку одяг фіолетового кольору, який лише на декілька градусів поступається чорному.

Звичайно не потрібно забувати й про матеріал одягу. Щоб був нормальний теплообмін і тіло не перегрівалося, вибирайте бавовняний та лляний одяг. Натуральні тканини мають гарну повітропроникність, що дозволяє шкірі дихати та охолоджуватися. Водночас синтетичні матеріали  перегрівають тіло.