Як відбілити тюль за допомогою солі

14.07.2024   06:20    35

Білосніжний тюль – символ чистоти та свіжості в інтер’єрі. Але з часом навіть найкраща доглянута тканина втрачає свою яскравість, стає сірою або жовтуватою. Відновити її первісний вигляд допоможе простий, але надзвичайно дієвий метод, який не потребує значних витрат і зусиль.

Для цього знадобиться приготувати спеціальний розчин: у 2 літри (обов’язково) теплої води слід додати 2 столові ложки перекису водню та 1 столову ложку нашатирного спирту. Ця “бодяжка” має виняткову здатність відновлювати білий колір.

Зануривши тканину в отриману суміш, її залишають на всю ніч. Варто зазначити, що нашатирний спирт має досить сильний запах, тому таз бажано накрити харчовою плівкою, аби уникнути неприємного аромату в приміщенні.

Останні новини:  Вчені порадили, як засинати, щоб бачити лише хороші сни

Також господині діляться своїм досвідом: “запечатана” ємність краще відбілює тканину, адже інгредієнти менше окислюються та випаровуються.

Наступного ранку, після нічного замочування, тюль потрібно добре віджати та ретельно прополоскати один раз. Далі її можна прати у пральній машині, використовуючи звичайний режим. При цьому, рекомендується дотримуватись кількох правил: встановлювати температуру прання на 40°C та оберти не вище 800 за хвилину. Це допоможе уникнути раптового пошкодження ряднини.

Останні новини:  Як зробити пастку для гризунів: спосіб боротьби з мишами

До того ж, існує ще один ефективний секрет збереження білосніжної білизни. Кожного разу, коли пральна машина завантажена білим, варто додавати одну столову ложку кухонної солі прямо в барабан. Хлорид натрію сприяє підтриманню кольору та запобігає появі жовтизни або сірого відтінку.