Науседа вдруге вступив на посаду президента Литви

12.07.2024   23:21    40

Гітанас Науседа склав присягу на вірність Литві та Конституції, пообіцявши чесне виконання своїх обов’язків.

Науседа вдруге вступив на посаду президента Литви

Фото: Getty Images Президент Литви Гітанас Науседа

Церемонія інавгурації президента Гітанаса Науседи, якого громадяни Литви переобрали на другий термін, відбулася у п’ятницю, 12 липня, у Вільнюсі. Про це повідомляє LRT.

В Актовій залі Сейму імені 11 березня Науседа склав присягу на вірність Литві та Конституції, пообіцявши чесне виконання своїх обов’язків та справедливе ставлення до всіх громадян.

Останні новини:  Путін не полетить на інавгурацію президента Мексики

На церемонії були присутні перша леді, колишні президенти, речник Сейму, прем’єр-міністр, голова Конституційного суду, митрополит та архієпископ.

Після засідання Сейму у Вільнюському кафедральному соборі запланована меса. Потім на Кафедральній площі президента зустрінуть підрозділи та командири Збройних сил Литви.Нагадаємо, наприкінці травня у Литві відбулися президентські вибори. У другому турі переміг чинний президент Гітанас Науседа, набравши 74,43% голосів виборців. Прем’єр-міністерка Інгріда Шимоніте, яка була його опоненткою, отримала підтримку 24,06% виборців.

Напередодні Литва передала нову партію військової допомоги Україні. Від литовських партнерів ЗСУ отримали засоби протидії дронам, набої та розкладні ліжка.

Останні новини:  У США назвали деякі аспекти плану перемоги України


korrespondent.net