Експерти рекомендують засоби для очистки машини від присохлих комах

10.07.2024   08:20    32

У теплу пору року автомобілісти регулярно стикаються з проблемою налипання мошок на лобове скло і кузов автомобіля. Боротися з цією проблемою слід з розумом, щоб не нашкодити. Експерти розповіли, як краще це робити.

Вважається, що видалення комах найефективніше одразу після їхньої появи на поверхні. Якщо вони підсохли і прилипли, зробити це буде вже вкрай складно. Віддирати їх із зусиллям у такому разі категорично не рекомендується. Так виникає ризик пошкодження лакофарбового покриття. Краще вирушити на мийку, де професіонали озброєні спеціальними засобами.

Якщо зважилися відмивати кузов від комах самостійно, вам знадобиться автошампунь і спеціальна змивка – “антимошка”. Як альтернатива підійде звичайний спиртовий побутовий очищувач для скла.

Останні новини:  Прості та ефективні методи зробити потертості на джинсах

Гарненько вимивши поверхню шампунем, ви видалите пил і бруд із поверхні, які могли б під час розтирання подряпати фарбу. Після цього потрібно “замочити” присохлих мошок спеціальним засобом на 2-3 хвилини, а потім змити м’якою ганчіркою з великою кількістю води.

Після очищення кузова не зайвим буде обробити його воском. Це дасть змогу не тільки надати поверхні блиску, а й додатково захистити від пошкоджень.

Останні новини:  Як ефективно і легко очистити плиту від застарілого жиру