Після нападу на підмосковний концертний зал у Росії наростає міжетнічна ворожнеча - NYT

28.03.2024   12:00    1211

У Росії після нападу на підмосковний концертний зал «Крокус Сіті Холл» посилилася антимігрантська риторика, що загрожує перерости у міжетнічну ворожнечу всередині РФ.


Як передає Укрінформ, про це йдеться в публікації The New York Times за середу.

Найпалкіші прибічники правителя РФ Володимира Путіна – російські націоналісти, чиї дописи в соцмережах переповнені ксенофобськими закликами й твердженнями.

Мільйони трудових мігрантів та росіян з-поміж етнічних меншин і раніше стикалися з ксенофобією, тепер же вона значно посилилася, оскільки четверо затриманих, які нібито причетні до нападу, є вихідцями з Таджикистану.

Останні новини:  Удар по Медведчуку і газовим доходам: ЗМІ зазирнули в 14-й пакет санкцій ЄС проти Росії

«Мігранти потрібні як гарматне м’ясо» для російської армії «і як робоча сила», сказала російська правозахисниця Світлана Ганнушкіна. «І коли їм (владі) потрібно буде виконати план боротьби з тероризмом, вони також зосередяться на цій групі» таджиків, додала вона.



«Вони хапатимуть таджиків і звинувачуватимуть українців, – сказала Ганнушкіна. – Це було зрозуміло від самого початку».

Останні новини:  У РФ перекинувся автобус з військовими, є жертви

Зазначається, що таджики в Москві настільки налякані, що майже не виходять на вулицю. Вони тепер побоюються не лише депортації, а й того, що їх можуть силоміць послати на війну проти України.

Путін завжди прагнув використовувати етнічну напруженість у власних цілях. Його прихід до влади був пов’язаний з війною в Чечні, де Росія намагалася жорстоко придушити сепаратистські рухи. Путін також сприяв розпалюванню сепаратизму в грузинських регіонах Південна Осетія та Абхазія для подальшої їх окупації.



Напад на концертну залу стався увечері 22 березня. У будівлі перебувало понад 6 тис. осіб. Група озброєних чоловіків відкрила вогонь по відвідувачах з автоматичної зброї. Будівля була підпалена.

Останні новини:  Здала дівчина: стали відомі подробиці затримання військового США у РФ

Фото: AA


news-xl.net