Вірні ознаки, що ваш догляд вам не підходить

28.03.2024   15:40    266

Сучасна б’юті-індустрія щодня балує нас новинками і спокусливими баночками — іноді нелегко встояти перед покупкою нового крему або маски на пробу. На жаль, шкіра не завжди розділяє наш захват і часом може відповісти несподіваною реакцією навіть на найбільш перевірені і хвалені б’юті-продукти.


Перш за все, експерти рекомендують завжди вибирати догляд за типом своєї шкіри. Спонтанна емоційна покупка за рекомендацією улюбленого блогера (або просто тому, що баночка красива) може, в кращому випадку, стати марною тратою грошей, а в гіршому — причиною появи небажаних симптомів на обличчі, лікування яких зажадає додаткових інвестицій. Однак навіть якщо ви чітко дотримуєтеся цього правила — це не завжди гарант того, що продукт вам підійде. Індивідуальна непереносимість, зміна сезонів і поточний стан шкіри по ряду можливих причин (наприклад, її зневоднення або підвищена чутливість) — фактори, на які також слід звертати увагу при підборі засобів для догляду. При цьому зрозуміти, що догляд вам не підходить, не завжди можна з першого дня застосування: іноді реакція шкіри (причому, необов’язково така явна, як висипання) може послідувати через деякий час після регулярного використання продукту. Як в такому разі вчасно визначити, що догляд вам не підходить? Розкриваємо 5 найбільш явних ознак.





Найочевидніші і явні ознаки, звичайно, поява висипань. Так, вони можуть бути наслідком зовсім інших більш глобальних проблем. Спробуйте на час виключити новий продукт з догляду: якщо висипання зменшаться і почнуть проходити, продукт краще замінити. У будь-якому випадку, акне не варто лікувати самостійно — краще звернутися до лікаря і дерматолога і здати аналізи, щоб визначити корінь проблеми.

Останні новини:  Ці рослини відлякуватимуть кліщів з ділянки

Відчуття стягнутості після нанесення продукту. Якщо продукт сушить вашу шкіру, це сигнал про те, що він вам не підходить. Можливо, засіб містить спирт, або багато води, яка швидко випаровується з поверхні шкіри, і мало зволожуючих олій.

Свербіж, почервоніння, печіння, дискомфорт, набряк та інші очевидні прояви алергічної реакції. Слід вмитися холодною водою, нанести на шкіру пантенол і випити антигістамінний препарат. Якщо стан шкіри не покращиться протягом 24 годин, краще звернутися до лікаря. І, звичайно, поміняти засіб. Печіння і почервоніння також може бути реакцією шкіри на агресивні кислоти. Якщо у вас чутлива шкіра, краще вибирати спеціальні засоби.

Останні новини:  4 речі в зовнішності, які можуть розлютити чоловіка

Чорні точки, комедони і закупорені пори. Ймовірно, засіб містить силікони, мінеральні олії та інші інгредієнти, що забивають пори. При виборі засобу краще віддати перевагу некомедоногенним продуктам.

Засіб скочується (якщо це, звичайно, не пілінг-скатка), залишає на обличчі плівку або погано вбирається. Це не завжди ознака поганого засобу — можливо, він просто не розрахований під ваш тип шкіри. Ймовірно, крем занадто щільний, і вам підійдуть більш легкі текстури.

Останні новини:  Чому не можна обрізати кутикулу на нігтях


woman24.kyiv.ua