Звичайні продукти від гіпертонії прокладуть шлях до довголіття

Сьогодні,   07:00    897


Звичайні продукти від гіпертонії прокладуть шлях до довголіття

Багато людей часто задаються питанням про те, що потрібно робити, щоб стати довгожителем. Стало відомо, які продукти здатні зміцнити весь організм і продовжити життя.

Ряд фахівців радить віддавати перевагу рослинній їжі, при цьому скорочуючи споживання м’ясної продукції. Експерти стверджують, що таким чином вдасться захиститися від запалень, які стають причиною небезпечних і смертельних захворювань.

Останні новини:  Будьте обережні: як біг може нашкодити вам

Відзначається, що в першу чергу варто відмовитися від продуктів і страв з високим вмістом насичених жирів. Серед них особливо виділяють відбивні, ковбаси, гамбургери, бекон і шашлики.

Фахівці кажуть, що така їжа може привести до утворення «поганого» – ЛПНЩ – холестерину. Він, в свою чергу, закупорює артерії, обмежуючи приплив крові до життєво важливих органів тіла. Високий рівень холестерину є фактором ризику серцевого нападу або інсульту – двох смертельних станів.

“Багато рослинних продуктів є хорошими джерелами антиоксидантів, які допомагають видалити вільні радикали з організму», – підкреслюють медики. Вільні радикали призводять до пошкодження клітин, підвищують ризик запалення і сприяють розвитку цілого ряду захворювань.

Останні новини:  Лікар пояснила появу сильної тяги до солодкого у вечері

У їх числі-ревматоїдний артрит, псоріаз, астма, коліт, запальні захворювання кишечника, ожиріння, гіпертонія і цукровий діабет 2 типу. “Дієта, багата антиоксидантами, також може допомогти знизити ризик деяких видів раку”, – додають деякі експерти.

Фахівці підкреслюють, що мова йде тільки про відмову від шкідливого м’яса. За їхніми словами, було доведено, що червоне і оброблене м’ясо призводить до скорочення життя.

Останні новини:  Медик пояснила, кому не слід пити каву

Заповнити запас білка, дотримуючись рослинну дієту, можна. Для цього лікарі радять включати в раціон яйця, молоко, сир, соєві продукти, бобові, горіхи і насіння.


lady.kyiv.ua