Китай анонсував обмеження на постачання дронів до РФ

Сьогодні,   12:31    95

Китай анонсував обмеження на постачання дронів до РФ

Фото: News Front (ілюстративне фото)

Китай має намір обмежити постачання дронів до Росії

З 1 грудня влада вводить нову систему експортного контролю, в рамках якої продаж дронів буде можливий лише при отриманні ліцензії від уряду.

КНР планує обмежити постачання за кордон. в тому числі і в Росію, військової продукції, зокрема безпілотників. Про це 24 жовтня заявило міністерство торгівлі Китаю.

Останні новини:  США розглядає різні варіанти припинення вогню на Близькому сході

Саме у цей день в Казані (Росія) завершився саміт БРІКС, де російський диктатор Володимир Путін провів переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном.

На спеціально скликаній прес-конференції офіційний представник китайського Мінторгу Хе Яньдун нагадав, що з 1 грудня влада вводить нову систему експортного контролю, в рамках якої продаж дронів буде можливий лише при отриманні ліцензії від уряду.

Останні новини:  Вульгарні заяви Трампа посилили побоювання за його ментальне здоров'я, - Financial Times

За його словами, від початку війни між РФ та Україною, «Китай кілька разів запроваджував заходи контролю над дронами і ясно заявив, що цивільні дрони не повинні незаконно використовуватися у військових цілях», передає CNBC.

Чиновник додав, що китайська влада має намір посилити практику видачі ліцензій, а також посилити інспекції, щоб не допускати «незаконного експорту». За новими правилами, експортерам доведеться розкривати кінцевих отримувачів БПЛА чи комплектуючих до них.

Останні новини:  Польща посилить умови отримання «карти поляка»: повернення старих правил

За даними США, Китай постачає до Росії двигуни та комплектуючі для виробництва ударних безпілотників Гарпія, яке ведеться з 2023 року. У жовтні американський Мінфін запровадив санкції проти двох китайських компаній, які беруть участь у проекті.


korrespondent.net