Керований ШІ доглядач панд приєднався до Мадридського зоопарку

Сьогодні,   11:30    108

Унікальний доглядач зоопарку, розроблений з використанням штучного інтелекту (ШІ) та синтетичної біології, приєднався до команди підтримки великих панд у Мадридському зоопарку-акваріумі та надає інформацію про пару великих панд Цзінь Сі та Чжу Юй, які прибули з Китаю у квітні.

Про це повідомило Інформаційне агентство Сіньхуа.

Цифровий аватар Іренія, яка раніше на каналі зоопарку в TikTok розповідала про панди, тепер пропонує відвідувачам інформацію в режимі реального часу.

Останні новини:  Інженери навчилися видаляти вуглець з океану

Аватар був розроблений експертами в галузі споживчого досвіду, кібербезпеки та великих даних. Наразі Іренія зображена на великому екрані, встановленому за вольєром великої панди у зоопарку.

Доглядач Іренія використовує хмарні технології, щоб відповідати на запитання відвідувачів про тварин та інші аспекти роботи зоопарку англійською та іспанською мовами, додаючи у свої відповіді відео та ілюстрації. За допомогою ШІ її база знань та мовні навички продовжують удосконалюватися, дозволяючи їй розпізнавати, з ким вона спілкується – з дорослою людиною, дитиною чи відвідувачем з обмеженими можливостями, та відповідним чином адаптувати свою розмову.

Останні новини:  Археологи з’ясували, чому вікінги не стали колонізувати Америку

Цзінь Сі та Чжу Юй, які народилися в 2020 році, прибули до Мадриду у квітні після продовження угоди про охорону великих панд з Китайською асоціацією охорони дикої природи. Вони пробудуть в Іспанії наступні 10 років.

Мадридський зоопарк-акваріум отримав свою першу пару китайських великих панд у 1978 році.