Водіям пояснили, чому не можна їздити з піднятим ручником

Сьогодні,   09:01    492
Водіям пояснили, чому не можна їздити з піднятим ручником

Сьогодні все ще існує безліч автомобілів, які оснащені класичним ручним гальмом стоянки, яке активується підняттям важеля в салоні. Іноді водії забувають деактивувати його перед початком руху. Автомеханік розповів про наслідки такої забудькуватості.

Багато хто вважає, що з піднятим “ручником” автомобіль не зможе рухатися через заблоковані задні колеса. Проте насправді машина може їхати, особливо якщо вона має передній привід. Але така їзда не проходить без наслідків. Якщо “ручник” затягнутий слабо, колеса зможуть обертатися, що призведе до швидкого зношування задніх гальмівних колодок.

Останні новини:  Компанія Renault представила водневий концепт Embleme: автомобіль показали наживо

Для автомобілів з переднім приводом, рух з активованим гальмом стоянки збільшує навантаження на шини. Крім того, страждають двигун і трансмісія, що може призвести до зниження динаміки та збільшення витрати пального. Також зношення механізмів гальмівної системи в такому випадку істотно зростає.

Якщо ж автомобіль має задній привід, водій може навіть не відчути опору під час руху з активованим “ручником”. Однак це не знімає навантаження з деталей гальмівної системи, які можуть вийти з ладу. Більшість автомобілів обладнано датчиком, який попереджає про активоване гальмо, і його важко не помітити.

Останні новини:  Кого з автомобілістів поліції заборонили штрафувати за їзду без страховки


nnews.com.ua