Водіям нагадали про штраф за тріщину на вітровому склі авто

Сьогодні,   06:25    814


Відповідно до чинного законодавства, на вітровому склі автомобілів не допускаються сколи чи тріщини в зоні роботи склоочисників. Хоча такі пошкодження не вважаються технічними несправностями автомобіля, водії часто отримують штрафи за їх наявність, як повідомляє Дорожній Адвокат.

Перелік несправностей, за наявності яких заборонена експлуатація автомобіля, наведено в пунктах 31.1, 31.3 та 31.4 Правил дорожнього руху. Проте ці правила не містять рекомендацій або заборон щодо використання транспортних засобів із тріщинами на вітровому склі.

Останні новини:  Chevrolet Silverado EV отримав нову версію

Згідно з частиною 1 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, керування транспортним засобом із несправностями, за якими заборонена експлуатація, карається штрафом у розмірі 340 гривень.

Повторне порушення протягом року передбачає штраф у розмірі від 850 до 1700 гривень, а також можливе позбавлення права керування транспортними засобами на термін від 3 до 6 місяців. Як альтернатива, можуть призначити адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

Останні новини:  Представлений Dacia Bigster з повним приводом та економічними моторами

Однак правила дорожнього руху не визначають ці пошкодження як несправності, за яких заборонено керувати. Це дефекти, які бажано усунути, але не заважають управлінню транспортом. У разі, якщо інспектор наклав штраф на підставі частини 1 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, таку постанову можна оскаржити.


nnews.com.ua