Водіїв попередили про негативні наслідки їзди із увімкненим ручником

Вчора,   23:34    337

 

Незважаючи на розвиток технологій, безліч автомобілів, як і раніше, комплектуються традиційним ручним стоянковим гальмом, що активується важелем в салоні. Водії нерідко забувають зняти “ручник” перед початком руху, що може мати серйозні наслідки.

Існує поширена думка, що рух з включеним гальмом стоянки неможливий через блокування задніх коліс. Однак це твердження не зовсім вірне. Насправді, автомобіль може рушити з місця, особливо якщо передні колеса є ведучими. Якщо гальмо затягнуте не надто сильно, колеса продовжуватимуть обертатися, що, у свою чергу, призведе до швидкого зношування гальмівних колодок. Причому деякі автомобілісти практикують так зване спортивне водіння і пускають машину в занос за допомогою гальма стоянки.

Останні новини:  Hyundai здивувала новим кросовером, удвічі дешевшим за “Дастер”

Для передньопривідних автомобілів рух з активованим “ручником” може призвести до блокування задніх коліс, що посилює знос шин. Взимку це не так критично, але в теплу погоду шини можуть зноситися набагато швидше, і їхня заміна стане необхідністю. Крім того, це створює додаткове навантаження на двигун та трансмісію, що може призвести до потенційних поломок, зазначив фахівець сервісного центру у розмові з ampercar.com.

Коли задні колеса заблоковані гальмом стоянки, силовий агрегат автомобіля отримує підвищене навантаження, що неминуче призводить до збільшення витрати палива і погіршення динамічних характеристик. В результаті гальмівні механізми перегріваються, що може вимагати заміни дисків, колодок та тросів.

Останні новини:  Брутальний позашляховик Skoda показали з несподіваним дизайном

Однак для задньопривідних та повнопривідних автомобілів ситуація дещо інша. Водій може не відразу відчути опір, але це може призвести до серйозних поломок гальмівної системи, включаючи диски, колодки і супорти.

Таке явище пояснюється тим, що крутний момент передається на заблоковані колеса. Водій може не помітити, що автомобіль рухається під навантаженням. На сучасних автомобілях цю проблему вирішено – система виводить на панель приладів попередження, яке складно ігнорувати при старті руху.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!




Останні новини:  Експерти пояснили, чому не можна їздити на автомобілі з повним баком


ampercar.com