Наступного тижня віцепрезидентка США Камала Гарріс вперше з’явиться на одній сцені з колишнім президентом Бараком Обамою та його дружиною Мішель під час передвиборчих заходів. Це знаковий момент у підготовці до президентських виборів 2024 року, який, без сумніву, приверне увагу виборців. Про це повідомив високопосадовець із демократичної кампанії, передає Reuters.

Барак і Мішель Обами залишаються одними з найбільш популярних фігур серед електорату Демократичної партії, а їхня участь може суттєво підсилити кампанію Гарріс. Очікується, що їхня присутність на заходах допоможе мобілізувати виборчу базу демократів і залучити нових прихильників напередодні голосування.

Останні новини:  Росія, Іран і Північна Корея змінили тактику кібератак за останній рік, – Microsoft


Мішель і Барак: стратегічні кроки для зміцнення підтримки

Мішель Обама вперше цього виборчого циклу долучиться до кампанії, з’явившись разом із Гарріс у Мічигані в суботу, 26 жовтня. А вже наступного четверга Барак Обама планує підтримати Гарріс на передвиборчому заході в Джорджії. Таке поєднання потужних фігур має на меті підняти рейтинги Гарріс і посилити її позиції перед вирішальним моментом.

Останні новини:  У Польщі сталася масштабна ДТП, багато жертв

Нова динаміка у президентській гонці

Американські виборці вирушать на дільниці 5 листопада, щоб обрати наступного президента США. Спочатку все йшло до того, що вибори стануть матчем-реваншем між демократом Джо Байденом та республіканцем Дональдом Трампом, які вже змагалися у 2020 році. Але в липні все змінилося: Байден оголосив про вихід із гонки та підтримав свою віцепрезидентку Камалу Гарріс.




Підтримка Обамами, безумовно, стратегічний крок, але чи достатньо цього, щоб дати Гарріс перевагу? Згідно з останнім опитуванням The Wall Street Journal, проведеним з 28 вересня по 8 жовтня, Дональд Трамп має перевагу над Гарріс у питаннях зовнішньої політики, зокрема щодо завершення війни в Україні. Це може стати вирішальним фактором у гонці, яка вже обіцяє бути напруженою.

Останні новини:  Гарріс змінює стратегію передвиборчої кампанії через занепокоєння успіхами Трампа - Reuters