Росія, Іран і Північна Корея змінили тактику кібератак за останній рік, – Microsoft

Вчора,   23:31    329

 

Користувачі Microsoft щодня стикаються з більш ніж 600 мільйонами кібератак, почасти через зростаючу тенденцію співпраці кіберзлочинних угруповань із державами, згідно з новим звітом компанії.

У звіті Digital Defense цього року Microsoft заявила, що такі країни, як Росія, Іран і Північна Корея, змінили свої методи роботи за останній рік, зокрема почали експериментувати з ШІ, пише Sky News.

“Ми повинні знайти спосіб зупинити хвилю цієї шкідливої кіберактивності. Це включає в себе продовження зміцнення наших цифрових доменів для захисту наших мереж, даних і людей на всіх рівнях”, – сказав Том Берт, віце-президент компанії з безпеки та довіри клієнтів.

Останні новини:  У Туреччині сталася ДТП за участю пасажирського автобуса, семеро загиблих і понад 30 поранених

Зазначається, що Росія, мабуть, “передала на аутсорсинг” частину свого кібершпіонажу злочинним угрупованням, особливо щодо шпигунства в Україні. Повідомляється, що в червні ймовірному кіберзлочинному угрупованню вдалося зламати щонайменше 50 українських військових пристроїв.

У Північній Кореї було розроблено нову технологію здирництва під назвою FakePenny, яку, за словами Microsoft, країна використовувала проти оборонних і аерокосмічних організацій.

Останні новини:  G7 підтримує шлях України до НАТО: ухвалена декларація про євроатлантичну інтеграцію

Іран “приділяв велику увагу Ізраїлю” і звинувачується у зломі ізраїльських сайтів знайомств. Кіберзлочинці, які працюють на країну, нібито пропонували видалити певних користувачів зі своїх зламаних баз даних за певну плату.

Використання штучного інтелекту в кібератаках також зросло за останній рік, до того ж злочинці, пов’язані з Росією і Китаєм, використовували контент, створений ШІ, щоб спробувати обдурити користувачів. Берт зазначив:

“Поки що ми не помітили, щоб цей контент був ефективним у переманюванні аудиторії”.

Кібератаки у світі – деталі

Національна розвідувальна служба Німеччини заявила, що кібергрупа, яка належить до підрозділу 29155 російської військової розвідки (ГРУ), здійснювала кібератаки проти країн НАТО та ЄС.

Останні новини:  У грудні союзники України затвердять плани допомоги на кілька років уперед, – Міноборони

Зокрема німецька розвідка повідомила, що виносить попередження проти групи, відомої як UNC2589, разом із ФБР, американським агентством кібербезпеки CISA, АНБ (Агентством національної безпеки) та іншими міжнародними партнерами.





uapress.kyiv.ua