Виявлено нового винуватця хвороби Альцгеймера

Вчора,   23:02    392


У спинномозкової рідини (ЦСЖ) є одна важлива, хоч і менш відома функція: вона забезпечує імунний захист мозку. Так, нове дослідження дозволило виявити роль ЦСЖ у розвитку когнітивних розладів, таких як хвороба Альцгеймера.

Дослідження показало, що із віком імунна система ЦСЖ стає нерегульованою. У людей із когнітивними порушеннями, наприклад, із хворобою Альцгеймера, імунна система ЦСЖ кардинально відрізняється від здорових людей, показало дослідження.

Останні новини:  Це найефективніші способи знизити рівень холестерину

“Цей імунний резервуар потенційно може бути використаний для лікування запалення мозку або використовуватись як діагностика для визначення рівня запалення мозку у людей з деменцією”, – заявили вчені.

Для аналізу ЦСЖ команда лікарів використовувала складну техніку, яка називається секвенуванням РНК однієї клітини. Вони профілювали 59 імунних систем з різних вікових груп, взявши ЦСЖ із хребта учасників та виділивши їх імунні клітини.

“Імунні клітини у людей похилого віку виглядають трохи сердитими”, – сказав один з авторів роботи. “Ми думаємо, що цей гнів може зробити ці клітини менш функціональними, що призведе до дисрегуляції імунної системи мозку”.

Останні новини:  10 міфів про здоров’я серця, в які не треба вірити


dailynews.kyiv.ua