Речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що експертам необхідно проаналізувати ідею повернення в Росію радянського податку на бездітність. Про це повідомляє The Moscow Times.

«Потрібно проаналізувати цей досвід. На перший погляд, цей податок навряд чи мав якийсь істотний вплив на демографічну ситуацію. Хоча це повинні зробити фахівці», – сказав Пєсков.

Останні новини:  РФ оголосила в розшук українця й грузина за "підрив" Керченського мосту


Податок на бездітність діяв у СРСР з 1941 по 1990 рік. У Росії його запропонував депутат Держдуми, член комітету з оборони Андрій Гурульов, політика підтримав депутат Євген Федоров. За його словами, бездітним росіянам потрібно підвищити прибутковий податок (ПДФО).

Останні новини:  В Росії назвали кількість евакуйованих людей на Курщині

Федоров зазначає, що сім’ї з дітьми повинні отримувати близько 30-40 тис. рублів на дитину. Тобто, за словами політика, потрібно розрахувати, на скільки слід підвищити ПДФО для бездітних, щоб у бюджеті сформувалася необхідна сума для таких виплат.

Фахівці з російського державного соціального університету розробили параметри податку на бездітність. Згідно із запропонованим варіантом, росіянам, у яких немає дітей, потрібно підняти на 0,5-5% прибутковий податок, а також податки на майно і спадщину.

Останні новини:  Відому українську ведучу заочно "засудили" в РФ




Директор інституту соціально-економічних досліджень фінансового університету при уряді РФ Олексій Зубець заявив, що податок на бездітність повинен становити 30-40 тис. рублів. За його словами, уряду потрібно «кілька десятків трильйонів рублів на рік» на національний проект з демографії.