Renault 4 дебютував як новий кросовер

Сьогодні,   09:00    344
Французький автовиробник відродив популярну модель Renault 4, але тепер це стильний електричний кросовер.

За 30 років було продано 8 135 424 примірників Renault 4 й модель була доступна в понад 100 країнах. Випущений у 1961 році економічний автомобіль був запізнілою відповіддю на Citroën 2CV, але все ж він зумів стати величезним комерційним успіхом у всьому світі.  

Renault 4 проіснував до 1994 року, і тепер він офіційно повернувся. Звісно це не прямий наступник, адже він зовсім не нагадує “спартанський” хетчбек. 

Останні новини:  Тільки чхнув - і сплатиш до 50 000 гривень: де хворим водіям краще не сідати за кермо

Новий кросовер 

Renault 4 E-Tech 2025 року

Попередньо представлена пару років тому в ексцентричному концепті 4ever Trophy, серійна модель є, по суті, кросоверною версією відродженого Renault 5. 

Тепер електричний хетчбек отримав підвищену підвіску та додаткову пластикову обшивку кузова для міні-кросовера. Однією з чудових особливостей є розсувний тканинний дах з електроприводом, який нагадує його давнього предка. 

Останні новини:  Chevrolet представив конкурента Ford Transit

Renault 4 E-Tech 2025 року

Renault 4 E-Tech виглядає більш утилітарно, ніж хетчбек, і має квадратний кузов, схожий на оригінальний R4.  

Французький автовиробник доклав зусиль, щоб перетворити класичні заокруглені фари на сучасний еквівалент, який також має вертикальні трикомпонентні задні ліхтарі.  




Renault 4 E-Tech 2025 року

Задні двері класичної моделі розширені донизу для додаткової практичності, а щоб полегшити завантаження/розвантаження вантажу, задня кришка нової R4 продовжується в задньому бампері. Отвір знаходиться лише на відстані 61 сантиметра від землі. 

Останні новини:  Які гібридні авто з пробігом купували в Україні у вересні

З довжиною 4,14 метра відроджений Renault 4 стоїть між суперміні Clio і субкомпактним кросовером Captur. Він має ширину 1,8 метра і висоту 1,57 метра, а дорожній просвіт становить 18,1 сантиметра. Тобто він більший у всіх напрямках, ніж новий R5. 

Пропонуємо переглянути фотогалерею новинки, а детальні технічні характеристики в наступному матеріалі. 


motorcar.com.ua