В Росії назвали кількість евакуйованих людей на Курщині

Сьогодні,   11:42    272

В Росії назвали кількість евакуйованих людей на Курщині

Фото: Російські ЗМІ

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова

Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова також зазначила, що близько 30 тисяч людей евакуйовано з російського прикордоння.

Близько 30 тисяч людей евакуйовано з районів, що межують з Україною. Тоді ж як на Курщині евакуйовано понад 100 тисяч. Про це заявила уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова в інтерв’ю виданню Аргументы и факти.

Останні новини:  “Варшава була частиною Російської імперії”: Медведєв пригрозив Польщі і закликав “не будити звіра”

«Сьогодні на території 65 російських регіонів налічується 960 пунктів тимчасового розміщення (ПВР), в яких перебувають 30 415 осіб, зокрема 7670 дітей», — сказала вона.

Москалькова повідомила, що за даними МНС РФ, у Курській області евакуйовано 112 337 осіб.

«У ПВР, лікувальних та соціальних установах, дитячих таборах на території Росії розміщено 12 328 жителів Курської області, у тому числі 3685 дітей. Ще понад 100 тисяч розмістилися самостійно у родичів та знайомих. І є близько 40 тисяч жителів, які відмовилися евакуюватися або вже повернулися до місць постійного проживання», — додала вона.

Додамо, що губернатор Бєлгородської області Росії В’ячеслав Гладков оголосив евакуацію жителів двох сіл — Петрівки та Соловйовки, які розташовані неподалік кордону

Останні новини:  Росія зупинила виробництво свого єдиного винищувача п’ятого покоління: названо причини


korrespondent.net