Що робити, якщо закінчився термін дії посвідчення водія виданого уперше

Сьогодні,   14:00    163

Що робити, якщо закінчився термін дії посвідчення водія виданого уперше

Що робити, якщо закінчився термін дії посвідчення водія виданого уперше

За перші 9 місяців 2024 року було видано 159 822 водійських посвідчень для нових водіїв. Такі посвідчення дійсні протягом 2 років, після чого їх потрібно обміняти. У Головному сервісному центрі МВС пояснили, як це зробити.

Обмін посвідчення водія, виданого на 2 роки, можливий після закінчення його строку, тобто вже з наступного дня після кінцевої дати, зазначеної в документі. Процедуру можна здійснити як онлайн, через Кабінет водія або застосунок Дія, так і при зверненні до будь-якого сервісного центру МВС.

Останні новини:  Електричні BMW зможуть заряджатися за кілька хвилин та проїжджати до 1000 км

Для обміну водійського посвідчення в сервісному центрі МВС необхідно зареєструватися через Е-запис або взяти талон у терміналі на місці. При собі потрібно мати паспорт із реєстрацією, копію реєстраційного номера платника податків і старе водійське посвідчення. Під час воєнного стану медична довідка не є обов’язковою, а послуга надається в день звернення.

Онлайн-обмін передбачає авторизацію в Кабінеті водія або застосунку Дія, вибір причини заміни, типу посвідчення (цифрове або пластик) та способу отримання: у сервісному центрі МВС, Укрпоштою чи кур’єром. Орієнтовна вартість послуги складає 572 грн, а за доставку Укрпоштою – 294 грн. Під час воєнного стану дозволяється користуватися простроченими посвідченнями на території України.

Останні новини:  Більшість німців готові пересісти на авто з Китаю: що їх приваблює найбільше


nnews.com.ua