Хороший день для світу: Байден відреагував на смерть голови ХАМАС

Сьогодні,   14:31    366

Хороший день для світу: Байден відреагував на смерть голови ХАМАС

Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден

Американський лідер нагадав, що Сінвар був відповідальний за смерть тисяч ізраїльтян, палестинців, американців і громадян з понад 30 країн.

Президент США Джо Байден прокоментував повідомлення про ліквідацію лідера угруповання ХАМАС Ях’ю Сінвара. Відповідну заяву у четвер, 17 жовтня, оприлюднила пресслужба Білого дому.

Останні новини:  Італія працює над досягненням домовленості щодо кредиту G7 для України - Мелоні

«Сьогодні рано вранці ізраїльська влада поінформувала мою команду національної безпеки про те, що під час місії, яку вони проводили в Газі, ймовірно, було вбито лідера ХАМАС Ях’ю Сінвара. Аналіз ДНК підтвердив, що Сінвар мертвий. Це хороший день для Ізраїлю, для Сполучених Штатів і для всього світу», – йдеться у його заяві.

Останні новини:  У Польщі за минулу добу зафіксували понад 60 спроб нелегального перетину кордону з Білоруссю

Байден заявив, що як лідер угруповання ХАМАС, Сінвар був відповідальний за смерть тисяч ізраїльтян, палестинців, американців і громадян з понад 30 країн.

«Він був натхненником масових вбивств, зґвалтувань і викрадень 7 жовтня. Саме за його наказом терористи ХАМАС вторглися в Ізраїль», – додав він.

Останні новини:  Росіянин Віктор Бут, якого Кремль обміняв на американську баскетболістку, почав продавати зброю єменським хуситам – WSJ

Президент США переконаний, що Ізраїль мав повне право ліквідувати керівництво і військову структуру ХАМАС, ХАМАС більше не здатен здійснити ще один теракт 7 жовтня.


korrespondent.net