Опозиція вийшла на протест у Тбілісі: не визнають перемогу «Грузинської мрії» на виборах (відео)

Сьогодні,   21:11    147

У Тбілісі починається масовий протест прихильників опозиції, які не визнають перемогу партії «Грузинська мрія» на нещодавніх парламентських виборах.

Протестувальники заблокували проспект Руставелі, повідомляє Telegram-канал Paper Kartuli.

Вибори, що відбулися 26 жовтня, викликали критику через серйозні порушення, про які заявили спостерігачі. Правляча партія «Грузинська мрія», яка перебуває при владі вже 12 років, отримала понад 50% голосів. Опозиція і навіть президентка Саломе Зурабішвілі відмовилися визнавати результати. Президентка назвала вибори «російською спецоперацією».

Останні новини:  "Новий досвід": у ЗСУ показали застосування американського танку під Курськом. ВІДЕО

Вона звернулася до учасників акції протесту в Тбілісі, заявивши, що мала розмову з міжнародними лідерами. За її словами, її співрозмовники повідомили, що не визнають результати парламентських виборів у Грузії.

«Ми будемо боротися, щоб захистити ваше конституційне право на голос. Зараз не час для песимізму, важливо спокійно і з високо піднятою головою захищати свої голоси», — сказала президентка.

Ці вибори вважають історичними, адже їхні результати можуть визначити подальший вектор розвитку Грузії — зближення з ЄС або з москвою.

Останні новини:  На Сіверському напрямку українські танкісти затрофеїли рідкісний російський танк (відео)

Також повідомляється, що кортеж Віктора Орбана освистали протестувальники. Кілька автомобілів з угорськими прапорами проїхали проспектом Руставелі в столиці Грузії. Протестувальники зустріли кортеж вигуками та свистом.

Учасники акції скандували: «путін — х…ло» і «русебо» (що означає «росіяни» грузинською).