Stellantis закриває науково-дослідний центр у США

Вчора,   22:31    182


Stellantis закриває науково-дослідний центр у США




Концерн Stellantis вирішив закрити науково-дослідний центр в Аризоні (США) та продати розташований там тестовий полігон.

Спочатку на цьому місці була артилерійська школа, а в середині 50-х років минулого століття майданчик разом з полігоном викупив Ford. У 2007 році об’єкт змінив власника: ним став Chrysler, якому він коштував 35 мільйонів доларів. Там, крім іншого, тестували заряджені версії автомобілів, серед яких був, наприклад, Ram TRX.

Останні новини:  В ЄС виявили старий «Запорожець» із пробігом усього 3 тисячі кілометрів

Станом на зараз у науково-дослідному центрі працюють близько чотирьох десятків осіб, більшість з яких перебувають в Об’єднаній профспілці працівників автомобільної промисловості (UAW). В організації закриття центру та полігону поки не прокоментували, однак відомо, що крім цього майданчика Stellantis планує позбутися ще 17 об’єктів у рамках програми зі скорочення витрат.

Попри продаж полігону, концерн продовжить випробовувати автомобілі в Аризоні, але на іншому треку — тому, що зараз належить Toyota. Він був відкритий 2021 року та перевершує старий полігон за площею — займає 12 тисяч акрів (4,8 тисячі гектарів). Toyota він коштує дорого, і тому японський автовиробник погодився розділити витрати зі Stellantis.

Останні новини:  В Україні з’явиться новий зимовий штраф для водіїв: кого каратимуть гривнею


avtomir.ua