НАТО посилив моніторинг повітряного простору Румунії

Вчора,   19:33    229

НАТО посилив моніторинг повітряного простору Румунії

Фото: Getty Images (ілюстративне фото)

Після інцидентів з російськими дронами НАТО вирішив посилити моніторинг простір Румунії

Польоти відбуватимуться виключно над територією Альянсу і здійснюватимуться з авіабази Превеза в Греції.

Північноатлантичний Альянс розпочав додаткове спостереження за повітряним простором Румунії, залучивши ще один літак дальнього радіолокаційного стеження (AWACS). Про це інформує Європейська правда у понеділок, 30 вересня.

Останні новини:  Ізраїльська армія завдала повітряних ударів по військових об'єктах хуситів у Ємені

Рішення про польоти AWACS, ухвалене за рекомендацією Верховного головнокомандувача Об’єднаних збройних НАТО в Європі, «допоможе підтримати посилену присутність Альянсу в регіоні і відстежувати російську військову активність», наголосили в Об’єднаному командуванні Військово-повітряних сил Альянсу.

Літаки спостереження «здійснюють моніторинг російської військової активності» на кордонах Альянсу та посилюють здатність Румунії реагувати на повітряні загрози поблизу її кордонів.

У НАТО акцентували, що польоти відбуватимуться виключно над територією Альянсу і здійснюватимуться з авіабази Превеза в Греції.

Останні новини:  Припинення підтримки України спровокує більше війн у майбутньому, – глава МЗС Німеччини

Додамо, що у ніч на 27 вересня російські війська завдали ударів дронами по території України біля Кілії на Дунаї, що поблизу кордону з Румунією. У відповідь Румунія підняла винищувачі для моніторингу ситуації.


korrespondent.net