Новий дорожній знак вводить українських водіїв у ступор: що він означає

Сьогодні,   00:24    2240

 

На дорогах України почали встановлювати новий дорожній знак, на якому зображено велику точку у трикутнику. У Правилах дорожнього руху пояснюється, що він означає, але лише в останній редакції ПДР.

Непроста доля знаку: то забули, то не встигли

Два роки тому було оновлення ПДР України, у тому числі, було запроваджено дорожній знак, який у народі назвали «крапка у трикутнику». І встановлювати його почали нещодавно.

Останні новини:  Експерти вказали на кнопку в автомобілі, яку категорично не можна натискати під час дощу

Фактично лише з листопада 2021 року дорожній знак крапка у трикутнику почав «виходити в маси». Тепер її можна побачити на дорогах України.

Що означає дорожній знак крапка у трикутнику

Цей знак має офіційну назву «Місце (ділянка) концентрації дорожньо-транспортних пригод» та кодифікацію (порядковий номер у ПДР) – 1.41. Знак попереджає водіїв, що вони в’їжджають на ділянку дороги де більше аварій. Таким чином, знак змушує водіїв транспортних засобів бути ще більш уважними.

Останні новини:  В ЄС знизився цінник на вживані автомобілі

Встановлюють знак на такій відстані до небезпечної ділянки дороги:

  • у населеному пункті – за 50-100 метрів;
  • за населеним пунктом – за 150-300 метрів.

Нині цей новий дорожній знак активно встановлюють з обох боків головних транспортних магістралей. До речі, Служба автомобільних доріг регулярно про це звітує та закликає водіїв, щоб вони звернули увагу на новий знак.

Останні новини:  Geely готує дебют гібрида нового покоління


ampercar.com