Кабмін посилив умови продажу автомобілів: стало відомо, що змінилося

Сьогодні,   20:02    397

Кабмін посилив умови продажу автомобілів: стало відомо, що змінилося

Кабмін посилив умови продажу автомобілів: стало відомо, що змінилося

Кабінет Міністрів України вдосконалив процедуру комісійної торгівлі транспортними засобами. Відтепер для укладання договору купівлі-продажу автомобіля обов’язковим стає подання документу, який підтверджує його ринкову вартість. За новими правилами, продаж другого автомобіля на рік обкладатиметься податком у 5% від його вартості, а починаючи з третього – 18%. Продаж першого транспортного засобу залишатиметься без оподаткування.

Останні новини:  Tesla відкликає 27 185 моделей Cybertruck у США

Як зазначив заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драпятий у своєму Facebook, при продажу автомобілів через сервісні центри МВС обов’язковою стане наявність довідки про середню ринкову вартість транспортного засобу. Це дозволить забезпечити повну сплату податків. Водночас торговельні організації оцінюють авто зі слів продавця, що часто призводить до штучного зниження вартості та недоплати податків до бюджету.

Наприклад, при продажу другого автомобіля вартістю 450 тисяч гривень через сервісний центр МВС податок складе 22,5 тисячі гривень. У той час, як торговельні організації можуть оцінити таке авто значно дешевше – приблизно в 15 тисяч гривень, що зменшить податок до лише 750 гривень.

Останні новини:  У Києві «засвітився» знаменитий розкішний автомобіль старше 50 років

Особливо гострою ця проблема є при продажу преміум-автомобілів, таких як Tesla Model 3, яка може бути оцінена за 10 тисяч гривень, тоді як її ринкова вартість перевищує 900 тисяч гривень. Це спричиняє значні втрати державного бюджету.

Нові правила допоможуть забезпечити справедливу торгівлю транспортними засобами та збільшити надходження до державної скарбниці.

Останні новини:  В Україні помітили легендарний Ford Mustang Shelby Eleanor, відомий за фільмом «Викрасти за 60 секунд»


nnews.com.ua