Як позбутися засмічення у ванній або на кухні за 15 хвилин: 5 простих рішень

Вчора,   22:20    202

Щоб почистити засмічення в каналізаційних трубах, можна піти до господарського магазину та придбати один із хімічних засобів для їх прочистки. А можна спробувати впоратися із засміченням без фінансових витрат, використовуючи засоби, що є в будинку. Як позбутися засмічення.

Якщо під рукою немає вантуза чи сантехнічного троса, скористайтеся такими засобами:

  • На кухні та й у ванні засмічення труб часто трапляється через мильно-жирові пробки. У такому випадку усунути сміття можна за допомогою звичайної гарячої води. Потрібно відкрити гарячу воду, щоб вона стікала в трубу протягом 15 хвилин. Цього часу достатньо для змивання з поверхні труб усіляких відкладень. Для профілактики засоров бажано один раз на тиждень заливати в зливний отвір кілька літрів окропу, можна з додаванням соди.
  • Можна скористатися содою та оцтом. Чищення потрібно зробити наступним чином — три четверті склянки соди засипати в трубу, потім залити стільки ж оцту і закрити отвір пробкою. Через 10-15 хвилин промити гарячою водою. Сода і оцет вступають у бурхливу реакцію з виділенням вуглекислого газу, в такому середовищі добре розчиняються жирові та мильні відкладення. Через півгодини відкрийте гарячу воду і зачекайте, доки потік води змиє залишки забруднення.
  • Щоб прочистити засмічення, можна скористатися будь-яким пральним порошком. Слід насипати в стік 2-3 столові ложки будь-якого прального порошку і залишити на 30-40 хвилин. Порошок за цей час почне взаємодіяти із брудом та жиром. Після цього ретельно промити стік водою.
  • Розчиніть один-два пакетики лимонної кислоти в одному літрі гарячої води. Якщо каналізаційні труби металеві, рідину можна одразу заливати у зливний отвір. Якщо труби пластикові, зачекайте, поки вода охолоне до 70-80 градусів. Кислота розчинить відкладення на стінках труби та усуне засмічення за 15 хвилин. За потреби повторіть процедуру.
  • Приготувати суміш із 250 г солі, 250 г харчової соди та чверть склянки винного каменю. Для прочищення труб насипають у злив чверть склянки сухої суміші і заливають склянкою окропу, за пару хвилин змивають великою кількістю прохолодної води. Суху суміш слід зберігати в щільно закритій тарі та користуватися нею за необхідності.
  • Зрештою, якщо нічого не допоможе, виберіть на свій смак і гаманець магазинний засіб для прочищення труб. Не забувайте про його токсичність, стежте, щоб засіб не потрапив на шкіру та слизові.
Останні новини:  Як підтримувати ідеальну чистоту у душі: геніальні поради