Електрокари незабаром зрівняються за ціною з бензиновими авто

Сьогодні,   12:02    300


Експерти прогнозують швидке зрівняння вартості електрокарів і бензинових авто

Згідно з дослідженням Goldman Sachs Research, вже до 2026 року ціни на акумулятори для електромобілів на світовому ринку можуть знизитися вдвічі порівняно з нинішніми. Потенційно це може зрівняти в ціні електрокари та класичні бензинові автомобілі.

Що ще відомо

На думку Goldman Sachs, у середньому вартість батарей для електромобілів може сягнути 80 доларів за кВтг. До того ж галузь очікує на появу нових акумуляторів, що забезпечують на 30% вищу щільність енергії за зниженої вартості.

Останні новини:  Hyundai презентував кросовер, який вдвічі дешевший за Duster

Нові акумулятори зможуть надати більше щільності завдяки збільшенню осередків. Падіння вартості АКБ також пов’язане зі зниженням цін на метал, що використовується для їх виготовлення, частку якого припадає до 60% від загальної вартості. Також компанії мають намір використати нові хімічні склади, включаючи натрій-іонні для створення твердотільних акумуляторів.

Експерти вважають, що така тенденція дозволить зрівняти вартість електромобілів із класичними авто з двигунами внутрішнього згоряння. Але поки що покупка середньостатистичного електрокара коштує автолюбителям дорожче.

Останні новини:  Водіїв в Україні попередили про перехід на зимові правила дорожнього руху


uamotors.com.ua