Автоінструктор попередив про небезпеку їзди по калюжах: наслідки, які варто знати

Вчора,   19:00    126


Осінь — непроста пора року для водіїв. Мокрі листя, погана видимість і, звичайно ж, калюжі – все це практично завжди зустрічається на дорозі. Причому останні становлять найбільшу небезпеку. Автоінструктор розповів про небезпеку їзди калюжами.

Що ще відомо

Насправді калюжі приховують безліч загроз — ями, відкриті люки, велике сміття та інші перешкоди, які можуть пошкодити автомобіль та завдати серйозних неприємностей.

Останні новини:  Стало відомо, як використання дистанційного запуску ДВЗ впливає на безпеку авто

Проїзд через калюжі може призвести до втрати номерних знаків, що здається дрібницею, але вчасно не виявивши їх, можна отримати штраф. Також у воді можуть ховатися гострі предмети або глибокі вибоїни, які здатні пошкодити покришки. Найсерйозніша небезпека полягає у можливості пошкодити важливі елементи, як-от масляний піддон чи вихлопну систему, що загрожує дорогим ремонтом.

Останні новини:  Від швидкості до електронних асистентів: ТОП-3 лайфхаки, які допоможуть економити паливо

Також не варто забувати про гідроудар. Це відбувається, коли вода потрапляє в систему впуску повітря автомобіля та в циліндри двигуна. Двигун, який призначений для стиснення повітря, намагається стиснути воду. Результатом стає відмова двигуна. Поршень не може рухатися, циліндр згинається, і в результаті машину доводиться вести до сервісного центру для капітального ремонту ДВЗ.

Тепер варто розібратися, як правильно пересуватися калюжами. У місті потрібно стежити за дорогою, якщо інші транспортні засоби легко справляються з перешкодою, то, швидше за все, проїжджати можна. Калюжі на путівцях потрібно перевіряти самостійно.

Останні новини:  Компанія Opel представила кросовер Mokka 2025


nnews.com.ua