Як же створити у маленькій спальні затишну атмосферу, вмістивши у неї всі громіздкі меблі, такі я шафу та ліжко? Насправді це може бути простіше, ніж ви думаєте, пише Real Simple.

Уникайте темних кольорів

Найкращий підхід до того, аби візуально збільшити кімнату – це правильно грати зі світлом, аби створити відчуття простору та відкритості. І почати потрібно із застосування світлих кольорів: подумайте про м’які пастельні тони чи бліді нейтральні кольори. Вони миттєво створюють відчуття повітряності та можуть створити враження більшого простору.

Останні новини:  Як видалити накип із чайнику за 5 хвилин

Втім, це не значить, що ви не можете використовувати темні тони. Їх потрібно тільки звузити до менших акцентів – наприклад, пледів чи подушок.

Дотримуйтеся послідовної палітри

Згуртованість кольорів у кімнаті також має вирішальне значення для створення відчуття простору. Намагайтеся використовувати монохроматичні чи тональні схеми, особливо у світлих відтінках.

Останні новини:  Господині розповіли, як позбутися стійких забруднень на підлозі

В ідеалі у вашому інтер’єрі має бути два чи три провідні кольори.

Використовуйте вертикальний простір

Використання стін – це чудовий спосіб обдурити око. Наприклад, високі штори та книжкові полиці можуть створити враження високих стель та відвернуть увагу від невеликого простору на підлозі.

Обирайте правильні меблі

Існує один секрет – якщо ваші меблі мають високі ніжки, вони виглядатимуть візуально меншими та наче займатимуть не так багато простору, а це надзвичайно важливо для невеликих кімнат.

Останні новини:  Психотерапевт пояснила причини страху розмов про секс

Вони створюють ілюзію вільного місця на підлозі, і цим потрібно сповна скористатися. Також ідеальним варіантом стануть настінні меблі – полиці тощо.

Обирайте великі килими

Можливо, у вас виникає спокуса купити маленький килимок для спальні, поборіть її. Це може створити враження, що підлога зовсім маленька, а простір стане роз’єднаним та неспокійним.




Поширена помилка полягає в тому, що маленький килим не робить ваш простір більшим, а навпаки його звужує.