Як зварити буряк за 15 хвилин без зайвої мороки

02.09.2024   15:00    867

Неприємний запах на кухні, коли у каструлі вариться буряк, знайомий всім без виключення. Процес приготування займає 30-60 хвилин, а хотілося б зробити це швидше. Є способи, які дозволяють скоротити час очікування, та позбутись специфічного овочевого запаху.

Підготовка буряка

Для варіння рекомендується обирати плоди середнього розміру. Вони швидше готуються та мають більш ніжний смак. Ретельно помийте буряк від бруду та пилу. Шкірку не знімайте, тоді овочі лишаться соковитими та не будуть втрачати колір.

Останні новини:  Кладу на шинку трішки сиру й загортаю рулетиком

Процес варіння

Налийте в каструлю воду та поставте на вогонь. Зробіть його сильнішим, щоб пришвидшити момент кипіння. Через декілька хвилин після появи бульбашок покладіть до води окрайчик хліба. Це лайфхак, який допоможе позбутись від бурякового запаху в приміщенні.

За 15 хвилин на сильному вогні овочі встигають приготуватись. Наостанок коренеплоди перекладають до зимної води на декілька хвилин.

Останні новини:  Спробувала у ресторані салат і приготувала вдома

Мікрохвильовка в допомогу

Ще один цікавий та швидкий спосіб, для якого знадобиться буряк, пакет та мікрохвильовка. Кладете помиті овочі у поліетиленовий пакет, наливаєте в нього воду та міцно закручуєте. Потім відправляєте до мікрохвильовки на 12-13 хвилин.

Такі прості лайфхаки суттєво економлять час господиням. Якщо раптом ви захотіли приготувати буряковий салат, а готових овочів немає під рукою, просто скористайтесь одним з цим способів.

Останні новини:  Швидка піца на молоці без дріжджів