Як відремонтувати автомобільну шину в дорозі: рекомендації водіям

Сьогодні,   08:00    143

Сучасні автомобілі часто не мають запасного колеса, що при пошкодженні шини в дорозі може стати серйозною проблемою.

Експерти «РБК-Україна» розповіли, як у таких умовах відремонтувати покришку.

Насамперед рекомендується бути готовим до такого сценарію заздалегідь, а саме покласти в машину ремкомплект для безкамерної шини. Не буде зайвим набути деяких навичок ремонту.

Останні новини:  За ремонт власного автомобіля можна отримати штраф: названо умови

Якщо у вас в машині є спеціальний герметик для шин, використовувати його дуже легко. Для цього потрібно задути засіб у місце пошкодження покришки. Він миттєво заповнить всі порожнечі і застигне, не дозволяючи повітрю витікати. Недоліком цього методу є те, що його надовго не вистачить. Це потрібно лише, щоб дістатися додому або до найближчого шиномонтажу.

Останні новини:  Ford припинить виробництво «нудних» автомобілів

Також можна використовувати ремкомплект зі джгутом. Останній потрібно ввести в місце проколу за допомогою спеціального шила. Засіб надійно заповнює отвір собою, перекриваючи витік повітря. У цій ситуації закрити місце пробою буде складніше, оскільки попередньо його потрібно ще розширити і прочистити спеціальним інструментом на кшталт товстого шила. Недоліком цього методу є те, що він не працює за великих пробоїв або порізів. Тому завжди краще мати в машині два види ремкомплекту.


u-news.com.ua

Останні новини:  Показали український електромобіль, який розганяється до 250 км/год