Ціни на нові автомобілі шокували покупців

Сьогодні,   10:00    85
Середня вартість нового автомобіля в США становить 48 тисяч доларів, але покупці хочуть витратити лише 35 тисяч доларів.


  • Прірва між цінами нових автомобілів і очікуванням 
  • 48 відсотків покупців готові платити менше 35 тисяч доларів за новий автомобіль 
  • В середньому новий автомобіль у США коштує 48 тисяч доларів

Покупці автомобілів, які повертаються в автосалони вперше після пандемії, відчувають неприємний шок. Майже половина з них планує витратити не більше 35 000 доларів США, що становило середню ціну нового автомобіля в 2018 році. Проблема в тому, що хоча вартість середньостатистичного нового автомобіля знизилась за останні 24 місяці, вона все ще становить значних 47 716 доларів. 

Останні новини:  У шиномонтажі нагадали про небезпеку каменів, що застрягають у протекторі коліс

 

Дослідження Edmunds виявили величезний розрив між очікуваннями клієнтів і неприємною реальністю, з якою вони стикаються в американських салонах. А в деяких випадках розрив ще більший. У той час як 48 відсотків опитаних сказали, що вони готові розлучитися з 35 тис. доларів або менше, значні 14 відсотків заявили, що хотіли б витратити не більше 20 тис. доларів. Але дані Edmunds показали, що в липні цього року майже не було продажів, коли покупці брали новий автомобіль додому менш ніж за 20 тисяч доларів. 




 

Автомобілі, як і всі товари, з роками дорожчають через інфляцію (хоча 35 тисяч доларів з поправкою на інфляцію становлять 44 тисячі доларів, а не 48 тисяч). Але це ще не все, що змінилося у покупці нового автомобіля за останні шість років.  

Останні новини:  General Motors і CATL створюють батарею з найшбільшою швидкістю заряджання

Покупці автомобілів у 2018 році мали неймовірно низькі відсоткові ставки, що робило кредити доступнішими, а дилери пропонували великі стимули, тому ціни угод регулярно падали значно нижче рекомендованої роздрібної ціни. Але в 2024 році стимули знайти важче – хоча вони повертаються назад – і процентні ставки набагато вищі. 

Понад 73 відсотки респондентів Edmunds сказали, що вони вже відмовлялися від покупки нового автомобіля через високі ціни, а більше 62 відсотків стверджували, що відкладали покупку через несприятливі процентні ставки. Три чверті водіїв сказали, що вони не приймуть відсоткову ставку вище 6 відсотків, але 60 відсотків покупців кредитувались від 4 до 9 відсотків річних, а середня ставка для всіх автомобілів, придбаних у липні, становила 7,1 відсотка. 

Останні новини:  Volkswagen показав суперника Renault Duster з величезним багажником

 

Подібна історія на ринку вживаних автомобілів, де 27 відсотків водіїв заявили, що хочуть витратити 10 тис. доларів або менше, хоча насправді лише 5 відсотків вживаних автомобілів змінили власника в цій ціновій категорії. 

Як покупці збираються подолати цю прірву? Деякі просто продовжуватимуть відкладати придбання нового автомобіля, але 54 відсотки сказали, що вони планують працювати більше годин або отримати додаткову роботу, щоб дозволити собі наступний автомобіль. 

Раніше повідомлялось, що ціни на вживані електромобілі падали в шість разів швидше, ніж на бензинові автомобілі.


motorcar.com.ua