Ford припинить виробництво «нудних» автомобілів

Сьогодні,   12:46    298
Генеральний директор компанії Ford вважає, що не варто інвестувати у Fiesta та Focus.


Ford змінить нудні автомобілі на культові 

Fiesta та Mondeo/Fusion не повернуться 

Focus зникне у 2025 році


Багато хто був здивований, коли Ford вирішив завершити виробництво Fiesta, Focus, Fusion і Taurus кілька років тому. Фактично Focus ще планується зняти з виробництва у 2025 році.  

Чому «Блакитний овал» позбавляється своїх популярних моделей? Це називається «вихід із бізнесу нудних автомобілів до бізнесу культових автомобілів». 

Про це генеральний директор Джим Фарлі сказав британському журналу CAR в нещодавньому інтерв’ю, під час якого він зізнався, що ці автомобілі «полюбилися багатьом клієнтам». Незважаючи на достатню популярність, виробник вважає, що просто не варто вкладати більше грошей у такі автомобілі, як Fiesta, Focus і Mondeo, на відміну, наприклад, від комерційних автомобілів. 

Останні новини:  В Україні змінюють водійське посвідчення: як це вплине на водіїв

Пряма заміна цих автомобілів, на жаль, не планується. Натомість Ford сподівається вивести пару електричних кросоверів на базі Volkswagen. На платформі MEB нові кросовери Explorer та Capri будуть тісно пов’язані з ID.4 та ID.5 відповідно. Дуже успішний кросовер Puma ось-ось трансформується у суто електричну похідну.  

Тим не менш, незважаючи на заборону продажів нових автомобілів із ДВЗ в Європі з 2035 року, Ford of Europe нещодавно відмовився від свого плану перейти лише на електрику з 2030 року. 

Останні новини:  Перехід на літній час небезпечний для водіїв

Нові перспективи чи падіння? 

Ford Focus ST-Line 2022 року




Стосовного «культових» транспортних засобів, згаданих Фарлі, він мав на увазі Bronco, Mustang і Raptor. Спортивний автомобіль вже надає впевненість Ford, що виробник «може протистояти Porsche з Mustang», і для цього компанія має намір інвестувати більше грошей у майбутнє. Керівництво пояснило, що автомобілі для ентузіастів завжди були «побічним бізнесом», який ніколи не фінансувався, але тепер вони стають «нашим бізнесом». 

Але знищення цих «нудних» автомобілів ставить Volkswagen Group, Toyota, Stellantis і Kia/Hyundai у хорошу позицію, оскільки ці автомобільні компанії все ще випускають звичайні автомобілі. Наразі продажі Ford в Європі падають. У червні вони впали на 16,9% у Європейському Союзі, ЄАВТ та Великій Британії. Це призвело до падіння частки ринку з 4,1% до 3,3%. 

Останні новини:  Toyota змінить назви своїх двох популярних моделей

У першій половині 2024 року трійкою найбільш продаваних моделей в Європі не були кросовери. Принаймні в Європі Ford багато ризикує, обмежуючи лінійку легкових автомобілів Puma, Kuga, Mustang Mach-E, кількома електромобілями, пов’язаними з VW, і Mustang, який, безумовно, буде нішевим продуктом. Також вже можна викреслювати Focus, оскільки завод у Саарлуїсі (Німеччина) припинить виробництво наступного року. 

Звичайно, продажі — це одне, а прибуток — інше. Однак не пропонувати «нудний» автомобіль і дозволити конкурентам захопити весь цей ринок викликає здивування. 


motorcar.com.ua