Як поновити кухню без ремонту: кілька ідей від дизайнера

03.09.2024   17:00    698

Кухня – це серце вашого будинку. Тому вона має бути не тільки зручною та функціональною, а й красивою.

Як освіжити інтер’єр кухні, не вдаючись до дорогого ремонту. І до цих порад варто прислухатися, якщо ви хочете зробити кухню цікавішою.

У наші дні кухні використовуються не тільки для приготування їжі, але й для розваг та відпочинку. Крім того, елегантна та сучасна кухня значно підніме вартість вашої нерухомості, якщо ви раптом вирішите продати її чи здати в оренду.

Додати колір

Забарвлення кухонних поверхонь, чи це стіни чи шафи, є ключем до створення ефектної кухні. Колір — чудовий спосіб виділити вашу кухню. На даний момент актуальними вважаються сміливі монохромні схеми. Спробуйте пограти з трьома чи чотирма різними відтінками одного кольору на кухні.

Останні новини:  7 ефективних лайфхаків збільшити губи без ін’єкцій

Ви можете перефарбувати шафи та полиці, стіни, стелю та навіть стільниці.

Якщо ви хочете внести колір у свою кухню, але хочете щоб простір був максимально нейтральним, пофарбуйте внутрішні частини шаф. Для тих, у кого нейтральна кольорова гама для кухні, додавання яскравої синьої, пастельно-рожевої або витонченої зеленої всередині шаф допоможе надати простору індивідуальності. Це буде виглядати дуже ефектно для кухонь із шафами-вітринами.

Останні новини:  Елементи осіннього гардероба, які мають бути якісними та дорогими

Як вибрати колірну гаму

Вибір кольору для вашого приміщення — одне з найважливіших рішень, яке вам належить прийняти. Важливо, щоб ви використовували своє особисте почуття стилю при виборі кольору, а не просто переглядали журнали з інтересів для дому та соціальних мереж у пошуках натхнення.

Загляньте у свою власну шафу, подивіться на предмети навколо вашого будинку та твори мистецтва, які вас приваблюють, щоб зрозуміти, яка ваша улюблена палітра кольорів.

Останні новини:  7 способів не збожеволіти від ревнощів

Враховуйте світло

Крім вибору кольорів, які вам подобаються, ви завжди повинні враховувати світло у своєму просторі. Природне сонячне світло впливає на все, особливо на колір. Ви можете підкреслити це за допомогою обладнання та робочих поверхонь, які відображатимуть світло.

Спіймати та відобразити світло ви можете за допомогою металевих поверхонь та кухонного начиння. Купуйте хромований або мідний посуд, вази, свічники, поміняйте нейтральний білий електричний чайник на металевий. Також ви можете пересадити квіти в горщики із золотим або срібним покриттям.