Хусити показали “гіперзвукову” ракету, якою били по Ізраїлю

Вчора,   22:21    521


Єменські хусити продемонстрували ракету, яку використовували для удару по Ізраїлю 15 вересня, коли його система ПРО не змогла штатно відпрацювати. Про це повідомляє Defense Express.

Річ у тім, що перехопити хуситську ракету змогли тільки над територією самої єврейської держави, навіть попри використання передової системи Arrow 3.

На оприлюдненому відео можна бачити ракету, яка отримала назву Palestine-2. Експерти припускають, що це може бути модернізована іранська “гіперзвукова” ракета Fattah, яку показали минулого року.

Останні новини:  Ізраїль готується оголосити повномасштабну війну Лівану

Задекларована дальність Palestine-2 становить 2150 км. Це значно більше за дальність Fattah, яка становить лише 1400 км. Також зазначається, що Palestine-2 може розганятися до 16 Махів.

Вага бойової частини ракети невідома, однак у Fattah вона становить 350-450 кг. Раніше повідомлялося, що для Fattah вибрали двоступеневу схему. Другий ступінь із бойовою частиною здатен активно маневрувати, ускладнюючи перехоплення.

Останні новини:  Злякалися ядерних погроз Путіна: оточення Трампа вимагає переговорів між США та РФ

Іран постачає балістичні ракети в РФ

Нещодавно в Пентагоні підтвердили, що Ісламська Республіка передала РФ певну кількість балістичних ракет.

На думку експертів, ідеться про Fath 360 – тактичну балістичну ракету малої дальності. Її радіус становить від 30 до 120 км. Ракета має бойову частину вагою близько 150 кг.

Також у Мережу виклали супутниковий знімок, який зафіксував російське судно з іранськими балістичними ракетами. Фахівці припускають, що воно могло доставити в РФ близько 220 ракет.

Останні новини:  В «конфлікті» між Україною та Росією, Бразилія залишиться нейтральною - Лула да Сілва


uapress.kyiv.ua




Advertisment ad adsense adlogger