Як підтримувати волосся зволоженим, навіть якщо воно сухе від природи

Сьогодні,   07:40    222

Щойно ваше волосся починає відчувати сухість, настає час для догляду за ним. Пересушені пасма — ознака того, що ваше волосся не в найкращому стані, що може призвести до ламкості, посічених кінчиків, кучерявості та сплутування. Сухому волоссю також бракує блиску та сяйва — незалежно від того, скільки засобів на масляній основі ви наносите на нього.

З іншого боку, зволожене волосся (і шкіра голови) має більше еластичності та пружності. Тож у чому ж секрет збереження волосся зволоженим?

Спочатку зосередьтеся на легкому зволоженні

Перш ніж тягнутися до важких кондиціонерів або олій, подумайте про щось легше. Почніть з того, що включіть у свій щоденний догляд засоби на водній основі. Ви не можете утримати вологу, якої там немає, тому важливо використовувати засоби, які притягують вологу у волосся.

Утримуйте вологу за допомогою олій та кремів

Після легкого зволоження волосся ви можете зафіксувати додаткову вологу за допомогою крему або засобів на основі олій. Це також допоможе запечатати кутикулу для більш блискучого вигляду. Не всі олії підходять для кожного типу волосся. Тонкому волоссю потрібні легкі олії, які не обтяжують волосся, тоді як грубе волосся потребує більш жирних олій.

Останні новини:  Державні та національні свята України восени

Щотижневий догляд для глибокого зволоження

Поряд із щоденним використанням легких засобів для зволоження, що фіксують вологу, ви можете подарувати волоссю додаткове зволоження за допомогою щотижневої процедури глибокого кондиціювання. Для досягнення найкращого результату залиште його щонайменше на 10-15 хвилин. Салонна хитрість полягає в тому, щоб підігріти волосся, поки ви використовуєте процедуру глибокого кондиціонування. Тепло відкриває кутикулу волосся, дозволяючи кондиціонеру проникати глибше. Ви можете використовувати термошапочку, сидіти під сушаркою з капюшоном або обмотати волосся теплим рушником, поки процедура витримується.

Використовуйте зволожуючі сухі шампуні

Сухий шампунь — це ще один спосіб уникнути миття голови. Існують навіть продукти, які містять живильні, зволожуючі інгредієнти

Останні новини:  Як покращити концентрацію під час роботи

Сушка феном з іонною технологією

Важко відмовитися від сушіння волосся феном, але цей гламурний крок сумнозвісний тим, що створює сухе, пошкоджене волосся. Замість того, щоб повністю виключити термоукладку зі свого розпорядку дня, скоротіть її частоту і використовуйте високоякісні інструменти.  Використовуйте фен на іонній основі, який не пошкоджує волосся так сильно, як традиційний фен. Іонний фен вивільняє негативні іони, які розщеплюють молекули води на волоссі. Це прискорює сушіння волосся та зменшує його кучерявість, роблячи його більш здоровим, блискучим і слухняним.

Використовуйте праски з керамічним або турмаліновим покриттям

Так само переконайтеся, що ви використовуєте високоякісні щипці для завивки та плойки, коли укладаєте волосся. Керамічні та турмалінові пластини розподіляють тепло більш рівномірно і дозволяють волоссю легше ковзати по поверхні. Це мінімізує появу гарячих точок і смикання, а також допомагає утримувати вологу для більш гладкого і блискучого результату.

Останні новини:  Сексуальна гармонія: які знаки зодіаку утворюють найчуттєвіші пари

Захищайте волосся на ніч

Одним з важливих кроків для збереження волосся зволоженим є те, як ви доглядаєте за ним під час сну. Бавовняні наволочки можуть поглинати вологу, тому я завжди рекомендую загортати волосся в атласну хустку або використовувати атласну наволочку, щоб запобігти втраті вологи протягом ночі. Ви також можете нанести легкий спрей і кілька крапель улюбленої олії перед сном, щоб підтримувати зволоження під час сну.

Застосовуйте засоби для лікування шкіри голови на коренях

Коли маєш справу з лупою, свербінням шкіри голови або іншими проблемами, які потребують регулярного лікування, варто наносити засіб для догляду за шкірою голови на корені волосся. Наприклад, якщо ви використовуєте шампуні з саліциловою кислотою або кетоконазолом, вам краще не наносити їх на волосся, а лише на корені, оскільки вони можуть пересушити волосся. Також обов’язково дотримуйтесь інструкцій на етикетці та/або рекомендацій лікаря.