Дизайн автомобілів у США можуть переробляти з метою покращення безпеки

Сьогодні,   07:31    252
Дизайн автомобілів у США можуть переробляти з метою покращення безпеки

У США автовиробників можуть зобов’язати зменшити капоти автомобілів. Національне управління з безпеки дорожнього руху (NHTSA) запропонувало змінити підхід до проєктування передньої частини машин, зокрема капотів і решіток радіатора, які є особливо небезпечними для пішоходів. Фахівці зазначають, що такі зміни також можуть допомогти знизити витрати палива.

Останні новини:  В Україні помітили розкішний кросовер Lexus за 5 мільйонів

За останні десять років кількість загиблих пішоходів у ДТП в США збільшилася більше ніж удвічі. Влада шукає способи покращити ситуацію, і пропозиція NHTSA є одним із варіантів.

У документі на 238 сторінок йдеться про необхідність запровадження нового стандарту дизайну автомобілів, який охоплює все — від розмірів капота до форми решітки та кутів розташування конструктивних елементів.

Останні новини:  Toyota Sienna дзвонитиме на телефон через дітей в салоні

Новий стандарт покликаний знизити ризик серйозних або смертельних травм голови у пішоходів, зокрема дітей, при зіткненнях на швидкості до 40 км/год. Наразі близько 70% травм пішоходів припадає на такі випадки.

Управління пропонує перепроєктувати автомобілі масою менше 4536 кілограмів, включаючи пікапи та позашляховики. Перед впровадженням змін необхідно провести тести з манекенами, що імітують пішоходів різного віку.

Останні новини:  В Україні з’явився новий електромобіль Volkswagen із запасом ходу 700 км

Попри серйозність проблеми, впровадження цих правил може мати обмежений ефект. За розрахунками NHTSA, це дозволить зберегти не більше 67 життів щороку.


uamotors.com.ua