Уряд Італії назвав абсурдом план відмови від ДВЗ у Європі

17.09.2024   00:22    810

Портал Automotive News процитував Жильберто Пічетто Фратіна – міністра навколишнього середовища та енергетичної безпеки Італії. Чиновник дав зрозуміти: прийдешню європейську заборону двигунів внутрішнього згоряння [з 2035 року] має бути змінено, оскільки концепція провалилася, а план тотальної електрифікації ЄС “абсолютно абсурдний” і зайшов занадто далеко.

Останні новини:  У мережі показали незвичайну версію Audi Q6 e-tron Sportback

Італійські чиновники вважають, що стратегія має відображати реалії автомобільного ринку, що змінилися. Виробництво в Євросоюзі падає, попит на електромобілі без держпідтримки залишає бажати кращого, тому план на 2035 рік слід переглянути раніше, ніж планувалося. Міністр промисловості Італії Адольфо Урсо і зовсім заявив, що спірний регламент потрібно скорегувати у 2025 році, інакше європейський автопром впаде.

Пропозиція італійської влади підриває саму суть Євросоюзу: чиновники пропонують країнам самостійно вирішувати, коли вводити заборону двигунів внутрішнього згоряння. Також в Італії хочуть самостійності в питаннях регламенту викидів вуглекислого газу. Однак такий підхід Єврокомісія точно не підтримає, адже для кожної країни автомобілі доведеться сертифікувати окремо, що неминуче призведе до зростання витрат.

Останні новини:  Сherry готує кросовер Tiggo 7 Sport, схожий на Range Rover

Утім, майже всі провідні автоконцерни вже скоригували програму електрифікації: життєвий цикл двигунів внутрішнього згоряння продовжили в Mercedes-Benz, Volkswagen, General Motors і навіть Volvo. Оскільки саме паливні автомобілі “роблять касу” в Європі, підхід італійців напевно підтримають у сусідніх Франції та Німеччині.

nnews.com.ua