У США заявили, що Україна має бути лідером у питанні завершення війни

15.09.2024   21:04    262

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Україна повинна бути лідером у питанні завершення війни з Росією. Мирний план не може бути нав’язаний країні ззовні.

Про це повідомило видання Politico.

За словами американського чиновника, будь-яка ініціатива щодо встановлення, яка суперечить суверенітету та територіальній цілісності, не буде справедливою та стійкою.

Останні новини:  У Штатах чекають прогресу від реалізації мирного плану України - постпред США при ООН

«Я вважаю, що будь-який мирний план, спрямований на те, щоб по суті нав’язати мир народу України, який суперечить основним принципам суверенітету та територіальної цілісності, демократії та свободи, не є справедливим та стійким», – сказав Салліван.

Як пише видання, за час повномасштабного вторгнення військ Росії в Україну висунуто різні ініціативи щодо припинення війни в Україні, серед яких пропозиції Китаю, Браилії та «миротворчі місії» прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Вони передбачають прининення вогню та замороження війни.

Politico зауважило, що лише «формула миру» президента України Володимира Зеленського передбачає повернення всіх захоплених Росією територій.

Останні новини:  США вивели свої війська з Нігеру


newformat.info