Ризик інсульту: у якій кількості яйця знижують і підвищують його

Сьогодні,   13:00    121


Вчені нагадують: нездорове харчування збільшує ризик інсульту, сприяючи підвищенню артеріального тиску і рівня холестерину.

Такий продукт як курячі яйця викликає багато суперечок через вплив на рівень холестерину, який, в свою чергу, може визначати схильність інсульту.

Деякі дослідження показали, що через високий вміст холестерину в жовтках яйця можуть бути потенційно шкідливою їжею для людей, схильних до серцево-судинних захворювань. Але також багато експертів вважають, що ризики, пов’язані з вживанням яєць, визначаються, головним чином, їх кількістю в раціоні, а також тим, як продукт готується (наприклад, смажені яйця шкідливіше варених).

Останні новини:  Надмірне споживання яєць призводить до підвищення ризику інсульту на 25%

Автори дослідження, чиї результати опублікував журнал Frontiers of Health, аналізували, як споживання яєць може позначатися на ризику інсульту. Ними були розглянуті дані, представлені в шістнадцяти наукових роботах, що включають 24 проспективних когортних дослідження.

Вчені прийшли до висновку, що між споживанням яєць і ризиком інсульту певний зв’язок дійсно існує – даний продукт може зменшувати або збільшувати його, в залежності від поїдається кількості.

Останні новини:  Лікар назвала обов’язковий продукт для людей після 60 років

“Знижений ризик інсульту спостерігався при споживанні від 1 до 4 яєць на тиждень і підвищений ризик – при споживанні більше 6 яєць на тиждень. Особливо значним ризик піддатися інсульту ставав при споживанні 10 яєць і більше на тиждень”, – повідомили експерти.

Схожий результат був отриманий при дослідженні, яке проводилося фахівцями Комплексного центру серцевої недостатності при Вюрцбурзькому університеті (Німеччина). Згідно з їхніми даними, вживання більшої кількості яєць пов’язане з 41-відсотковим підвищенням ризику геморагічного інсульту.

Останні новини:  Медики назвали 6 овочів, у яких більше шкоди замість користі


uapress.kyiv.ua