Лікар назвала обов’язковий продукт для людей після 60 років

Сьогодні,   20:31    137


За словами лікаря-дієтолога, людям 60 років і старше потрібно за відсутності протипоказань обов’язково їсти ягоди, цей продукт ефективно захищає від дегенеративних судинних процесів, асоційованих зі старінням.

Дієтолог пояснила в інтерв’ю, чому вважає ягоди яскравого забарвлення обов’язковим продуктом для людей після 60 років. Медик зауважила, що багато вікових проблем зі здоров’ям бувають тісно пов’язані з розвитком окислювального стресу – ягоди містять речовини, що перешкоджають цьому.

Останні новини:  Які продукти небезпечні для мозку

«Старіння безпосередньо пов’язане з високим окисним процесом в організмі. Тому необхідно вживати яскраво забарвлені ягоди з великим вмістом антиоксидантів, які його уповільнюватимуть», – повідомила експерт.

Лікар додала, що людям без проблем із ШКТ буде корисно з’їдати по половині склянки ягід щодня. Така порція дасть організму потрібні корисні речовини.

Однією з найкорисніших для боротьби з руйнівними процесами старіння медик вважає чорницю – вживання цієї ягоди забезпечує профілактику таких захворювань, як катаракта та глаукома. У свою чергу малина містить ацетилсаліцилову кислоту, що допомагає розріджувати кров. Також дуже корисні полуниця, шипшина, смородина, вишня та черешня.

Останні новини:  Постійне читання новин може бути руйнівним для психіки

Окремо лікарка виділила помаранчеві та жовті ягоди.

«Старих людей ці ягоди можуть захистити від раннього старіння, пов’язаного з дегенеративними змінами в серцево-судинній системі, запобігти онкологіі», – сказала лікар.


news24.in.ua